Löysin em. kirjan kirjastosta ja se onkin vallan mainio opus koiransa kouluttamisesta kiinnostuneelle! Vaikkei olisikaan juuri kiinnostunut tavoitteellisesti kilpailemisesta, saati tähtäisi tottelevaisuusvalioksi koiraansa, löytyy kirjasta paljon hyödyllistä luettavaa. Jokaisen koiranomistajan olisi syytä tutustua koiran viretiloihin, palkitsemistapoihin sekä rauhoittumisharjoituksiin, jotka esitellään kirjassa selkeästi perusteltuina ja kuvien kera.

Kilpailuihin tähtääville kirjassa on esitelty koiran koulutus vaihe vaiheelta alokasluokasta eteenpäin. Kirjan lopusta löytyy vielä tietoa saalisviettiä hyödyntävästä leikistä ja sen käytöstä koiran palkitsemiseen.

Ronjan kanssa ollaan kokeiltu alokasluokan ohjeiden mukaan harjoitella liikkeitä lähes päivittäin. Vielä on aloittamatta seisominen ja hyppy, muut liikkeet ovatkin tuttuja jo BH-kokeeseen valmistautumisen yhteydestä. Ainakin edistystä on tapahtunut viime syksyyn verrattuna seuraamisessa ja viettivireen säilyttämisessä. Pääpaino harjoittelussa on tällä hetkellä hioa koiran kärsivällisyyttä ja käskyjen kuuntelua, ettei se ennakoi esim. maahanmenon jälkeistä istumaan nousemista ennen käskyä. Vaihtelen myös palkkion määrää ja laatua sekä pidennän palkitsemisvälejä pikkuhiljaa.