Eilen lähti ensimmäinen katraasta maailmalle, mutta tulee kyllä heti tänään "päivähoitoon", kun emäntä on lähdössä näyttelyyn esittämään kaverinsa koiria. = )

7-viikkoispunnituksessa kakarat painoivat:
Makupala 7,1 kg
Mustapippuri 6,2 kg
Mainoskatko 7,1 kg
Mustapekka 7,5 kg

Tänään lähtee sitten toinenkin tyttö omaan kotiinsa, mutta pojat jäävät vielä muutamaksi päiväksi.

Ronjan treenit:
Hyppyyn saatiin treenikavereilta neuvo, että jätän koiran esteen taakse istumaan ja kutsun hyppy-käskyllä esteen yli, jolloin välttyy isommilta ohjausliikkeiltä ja koira katsoo paremmin eteensä. Tätä nyt ollaan sitten harjoiteltu päivittäin ja eilen kokeilin jo koiran lähettämistä hyppyyn ihan perusasennosta.

Seuraamista harjoitellaan nyt lähinnä paikallaan pyörien eli pieniä käännöksiä vasempaan ja oikeaan makupala kädessä. Jonkinlaista edistystä on kyllä tapahtunut, kun koirakin mieltää, että oikea paikka on pyrittävä säilyttämään joka tapauksessa, teki ohjaaja sitten mitä tahansa.

Maahanmeno, joka on meillä se vastenmielisin liike koiran mielestä, on nyt sisäharjoituksena ennen ruokakupin antamista, jotta siihen tulisi positiivinen mielleyhtymä sitä kautta ja toisaalta sisällä suoritettuna on koirallekin miellyttävämpi. Huomasin meinaan yhden paikallaoloharjoituksen jälkeen, että Ronjalla on ikävän näköiset kivien painaumat rintakehässä, joten ei ihme, että tämä ei koiraa pahemmin innosta. Whippetillähän on sekä vähän karvaa mahan alla, ohut nahka ja sen lisäksi erittäin syvä rintakehä, joka kantaa ison osan makaavan koiran painosta.
1682483.jpg
Kuva Melina Forssell