Nelikon viimeinen kotona oleva pentu Usko lähtee huomenna kohti uutta kotia. Velipoika Toro kotiutui keskiviikkona Jyväskylään ja on jo onnistunut saamaan ensikosketuksen punkkiin.  : (

Siskolikka Minttu on Roope-iskän kaverina Turussa ja pikkulikka Pita sijoituksessa Kellokoskella.

Usko on saanut etuoikeuden matkustella Hantan mukana esineruututreeneihin Mäntsälään ja käynyt lisäksi mm. isomummin luona Järvenpäässä. Autoilu sujuu siis mallikkaasti ja rutiinilla jo ennen pitkää kotimatkaa Kauhajoelle saakka.

Ronjan treenit:
Hantan tottistreenit ovat valitettavasti olleet sellaisilla paikoilla, joissa ei ole sattunut hyppyestettä olemaan, joten olemme käyneet Rompun kanssa ihan kahdestaan Kellokosken kentällä anopin valvovan silmän alla harjoittelemassa. Toki tuo este löytyy ihan kotipihastakin, mutta vaihtelu virkistää ja ylipitkää nurmikkoa kasvava kenttä on sopiva "häiriötekijä" hiekkapihan jälkeen. Lisäksi saimme taas jäniseläimen loikkimaan kentän poikki, jotta hallittavuus oikein tulisi testattua...

Hyppy on edistynyt selvästi ja nyt uskaltaa jo lähettää koiran sivulta hyppy-käskyllä esteen yli ja se jopa jää nätisti seisomaan, kuten kuuluukin. Paikallaoloa ollaan palauteltu mieleen ja sehän on meillä aina ollut se varmin liike, eikä siinä ongelmia tälläkään kertaa ollut. Seuraamisessa uutena asiana oli mukana ollut "liikkeenohjaaja", joka lateli käskyjä kisatyyliin ja minä yritin arpoa, että kumpi olikaan se vasen ja kumpi oikea?! On meinaan yllättävän vaikeaa keskittyä koiran suoritukseen ja kuunnella käskyjä ja osata reagoida niihin oikein (tai sitten olen jotenkin yksinkertainen...). Itse kun suunnittelee millaista kaaviota meinaa koiraa seurauttaa, niin pystyy ennakoimaan pysähdykset sekä suunnan ja tempon muutokset ja keskittymään itse suoritukseen sekä koiraan paremmin.

Ruotsin reissu:
Sunnuntai-iltana starttaamme autokunnan kohti Turkua ja sieltä laivalla Tukholmaan. Tiistai-keskiviikko menee kansainvälisessä whippet-kongressissa ja mahtuuhan sitä reissuun vähän näyttelyä ja koiriin tutustumistakin.