Ensi sunnuntaina tulee yhdeksän viikkoa kuluneeksi ensimmäisestä astutuksesta ja seuraavan viikon torstaina kolmannesta, joten odottelemme pentuja reilun viikon kuluttua. Tuleva äiti on itse rauhallisuus, mikä on suuri muutos verrattuna sen normaaliin aktiivisuuteen. Tänään alan seurailla lämpöjä, jotta osaisin paremmin ennakoida alkavaa synnytystä; raportoin tilanteen kehittymisestä täällä.

Rottweiler-rintamalla on ollut vilkasta. M-pentujen isä Roope ja isäntänsä Jari tulivat Turusta pariksi päiväksi perehtymään maastolajien saloihin ja aamusta iltaan harjoituksia tehtiinkin.
1747191.jpg
Esineruutua ja jäljen alkeita käytiin läpi niin teoriassa kuin käytännössäkin. Samalla harjoituksiin osallistui myös Jarin Minttu (B. Makupala) ja siskonsa Pita (B. Mustapippuri), joilla on ikää kymmenen viikkoa. Päivän treenit olivat niin rankat pikkulikka-Mintulle, että illalla se tyytyi nukkumaan isukin jatkaessa vielä jälkipellolla.
1747188.jpg

Pita oli meillä myös lauantain päivähoidossa, kun Toini lähti belggareiden erikoisnäyttelyyn esittämään paria kaverin koiraa. Päivän aikana kävimme hakemassa lapset kotiin papan mökiltä Heinolan takamaastoista, joten pentu sai kohtuullisen annoksen matkustusta ja muuta aktiviteettia. Onneksi nämä kaikki kakarat rakastavat autoilua eikä etukäteen tarvitse murehtia, että onko tullut annetuksi ruokaa ja tuleeko paha olo matkalla!  =  )

Mökillä tutustuimme lähimaastoihin samalla kun lenkitimme Hantan ja uusi vesielementtikin tuli testattua, kun äiskä innokkaana vesipetona näytti mallia. Pita tosin tyytyi kastautumaan vain vatsalinjaan saakka, mutta piti sieltä Hantalle kovaa komentoa... Nuutin vesileikit saivat Pitan seikkailemaan laiturilla seuraamassa veneen uittoa.
1747189.jpg

Tuloksia:
Haukiputaalla juostuissa Yöttömän yön juoksuissa ja kennelpiirin mestaruuksissa L-pentueen isä Softrack Evolution juoksi itsensä hienosti käyttövalioajalla kennelpiirimestariksi. Elmon poika B. Lepakkomies, Ruuti, aloitti näyttelyuransa pentuluokassa sijoittuen toiseksi ja saaden KP:n. Arvostelukin oli varsin positiivinen: " Mukavat mittasuhteet omaava 8 kk. Hyvä pää, hieman suippo kuono. Hyvät silmät ja korvat, purenta ok. Kauniisti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä rintakehä. Hyvä häntä ja käpälät. Liikkuu mukavasti. Erinomainen karvapeite ja iho." Tuo jälkimmäinen kommentti erityisesti lämmittää, kun mustien whippettien heikosta karvanlaadusta ja ongelmaihosta kuulee juttuja...