Palasimme eilen kotiin Ruotsista, jossa osallistuin viidenteen kansainväliseen whippet-kongressiin Kräggassa. Torstaina ehdin myös seurata Open show:n uroskehää valiourosten alkuun saakka ennen kuin meidän oli suunnattava kohti Tukholmaa ja laivasatamaa. Yllätys ja pettymys oli suomalaisten vaisu osanotto tällaiseen tapahtumaan, kun kerrankin sellainen järjestetään aivan naapurissa. Paikalla oli minun lisäkseni vain kolme muuta suomalaista whippetharrastajaa sekä toista sataa harrastajaa ympäri maailman; Australiasta, Yhdysvalloista, rodun kotimaasta Iso-Britanniasta erityisesti.

Kongressissa käsiteltiin monenlaisia aiheita, mm. rodun terveystilannetta ympäri maailman, historiaa ja tulevaisuuden näköaloja, eri harrastusmuotoja (verijälki, avustajakoiratoiminta), jalostuksen suuntaviivoja vain muutamia mainitakseni. Oli erittäin avartavaa kuunnella luentoja sekä paneelikeskusteluja, joissa osallistujina olivat rodun pitkäaikaiset kasvattajat. Samalla oli oiva tilaisuus luoda kontakteja kasvattajiin ja nähdä koiria, joita yleensä ei pohjoismaissa tapaa. Paikan päällä kun oli näyttelyyn osallistumassa koiria niin jenkeistä kuin rodun kotimaastakin. Muutama potentiaalinen uroskandidaattikin tuli nähtyä ihan livenä...

Kotiinpaluu tapahtui keskelle kaaosta, kun Ripa oli reissumme aikana päättänyt hioa ja lakata keittiön lattian. Kaikki tavarat löytyivät olohuoneesta ja joka puolella oli hiontapölyä, joten sekaan ei meinannut mahtua ja ensimmäisenä pääsi pyyhkimään pahimpia pölyjä pois.

Leian massu on kasvanut taas silmissä ja enää on reilut pari viikkoa laskettuun aikaan. Mamma on selvästi rauhallisempi kuin normaalisti ja nukkuu enemmän ja sikeämmin. Toisaalta se on sitten keksinyt ihan uusia tapoja, kuten työkalujen ja keittiöstä irrotettujen listojen silppuamista... Tänään se oli löytänyt puukon, joka ilmeisesti oli ollut tupessaan, koska tuppi löytyi sen pedistä jyrsittynä ja puukko siitä vierestä! Yleensähän Leia ei harrasta tuhoamista, vaan tämä on uusi, äitiyden (?) mukanaan tuoma piirre. Ruokahalukin on niin valtaisa, että poissaollessamme se oli lisäksi yrittänyt (ja ilmeisesti osittain onnistunutkin) varastaa jäähtymässä olleen Ripan ruoka-annoksen suoraan lautaselta.  :  (

Ronjan treenit:
Tänään pääsimme viikon tauon jälkeen taas tottistelemaan kentälle ja ihan mukavasti homma sujui myös tauon jäljiltä. Liikkeenohjaajan käskyttäessä teimme seuraamista, luoksetulon, muutaman hypyn sekä liikkestä maahanmenon. Ensimmäistä kertaa kokeilimme paikallaoloa vieruskaverin kera ja se sujui moitteettomasti, kuten odotinkin. Lähipäivinä on tarkoitus jatkaa treenejä päivittäin ja keskittyä erityisesti maahanmenoon (ilman apuja...) sekä hyppyyn. Lisäksi on syytä venyttää palkkaamista ja muutenkin vaatia koiralta malttia, vaikka se joutuisikin odottelemaan perusasennossa jonkin aikaa.

Treeneissä näimme myös Pitan, joka vaikutti varsin reippaalta tapaukselta. Sen kanssa oli tehty makkararuutua ja seuraavaksi kokeilevat jo ihan suoraa jälkeä. Ensimmäiset hakutreenit on myöskin takana päin ja siellä se oli saanut paljon makkaraa ja oppinut, että maalimieheltä sitä saa aina lisää! Istumista ja maahanmenoa olivat harjoitelleet makkarapalkalla ja ruoka tuntuukin olevan hyvä palkka tässä vaiheessa.