Viikon synttärisankarina oli siis Ronja, joka täytti jo seitsemän vuotta (on siitä tosiaan niin kauan...). Valitettava suru-uutinen tuli eilen, kun kuulimme Ronjan isän Kollin äkillisestä poismenosta. Voimia Tuomisten perheelle.

Koirat ovat nauttimeet lumesta, mutta sattuipa silti Finnille haaveri hiekkakuopalla, kun se juostessaan repäisi kyntensä melkein irti ja siksi koko kynsi jouduttiin poistamaan. Onni onnettomuudessa on toki se, että potilas on perheen vanhin ja rauhallisin nelijalkainen, joka viihtyy vallan mainiosti sohvannurkassa lepäämässä eikä pane pahakseen, vaikka koko muu lauma lähteekin lenkille ilman häntä.

Lenkeillä on ollut sattumuksia muutenkin, kun sekä Leia että Hantta ovat onnistuneet nappaamaan suuhunsa jonkun pienen vilistäjän (hiiren tms.); tarkempaa analyysiä saaliista kun on hieman vaikea enää siinä vaiheessa tehdä, kun kuuluu pieni vinkaisu ja lumelle putoaa muutama pisara verta ja koira suurin piirtein purematta nielaisee aarteensa ettei se vaan päädy parempiin suihin. Yllättävää oli Hantan metsästysonni, kun ottaa huomioon, että koira oli koko lenkin hihnassa ja silti onnistui nappaamaan lumen alta jotain elävää suuhunsa...