Sunnuntain vietimme koko perheen voimalla Mustialassa kannustamassa kasvatteja ja tapaamassa tuttuja. Sää oli kohtuullinen, lämpömittari pysytteli nollan pinnassa ja pientiä tihkua lukuun ottamatta pahemmalta sateeltakin vältyttiin. Rata oli lyhyt ja kulki selkeästi auratussa urassa, josta poikkeaminen tiesi koiralle isoja ongelmia, koska umpihanki pysäytti ainakin whippettien juoksun todella tehokkaasti.

Mukana kisaamassa oli kolme Besties-koiraa sekä Hymyn tyttö Pipsqueak Onnenkoru eli Siiri. Parhaiten omistamme onnistui aina luotettava Sepe (B. Lakupekka), joka juoksi kaksi tasaista suoritusta, sijoittui normaalikorkuisten urosten sarjassa toiseksi ja sai SA:n, valitettavasti se serti jäi tällä kertaa saamatta.


Sepen tyylinäyte

Kilpailu-uraansa aloittelemassa olivat Vito (B. Näin on Näreet) ja Hertta (B. Nippa Nappa), jotka juoksivatkin mallikkaasti alkuerissä sijoittuen Vito kärkipaikalle uroksissa ja Hertta kolmoseksi nartuissa.


Vito sinisellä manttelilla kohti alkueräpisteitä 256...

Finaalissa sattui ja tapahtui; Vito ei huomannut vieheen lähtöä ja kadotti sen heti kättelyssä jääden etsiskelemään sitä ihan väärästä suunnasta. Lopulta Vito onnistui kuitenkin bongaamaan vieheen ja juoksukaverin lumivallien takaa ja pääsi loppusuoralle vauhtiin mukaan, mutta toki juoksu jäi tällä kertaa ilman pisteitä; Vitolle sijoituksena urosten kuudes.


Hertta kuvassa sinisellä manttelilla parinaan Puhurin Zaphire

Hertta jäi finaalissa sen verran kaverista jälkeen lähtösuoralla, että päätti oikaista lumikinoksen kautta. Tuloksena oli vauhdin hidastuminen siinä määrin, että kaveri meni menojaan ja Hertta onnistui samalla satuttamaan jalkansa ilmeisesti jäätyneeseen korteen. Haavaan ommeltiin kisapaikalla pari tikkiä ja toipilas-Hertta sai tyytyä kilpailussa sijaan 8.


Siiri vauhdissa

Hymyn tyttö Siiri juoksi ensimmäisen maastokisansa mukavasti tuloksenaan 7. sija ja SA. Kaikki Hymyn pennut, jotka ovat maastoissa kisanneet, ovat siis saaneet tulokseksi vähintään tuon SA:n tähän mennessä eikä Siiri tehnyt poikkeusta.

Mukana kisapaikalla oli toki turistikoiriakin. Daami tapasi kaikkiaan kolme eri siskoa, jotka olivat tutustumassa kisafiilikseen. Daamilla ja Oliverilla on molemmilla uudet maastohenkiset takit, jotka pitivät sopivasti kosteuden ja viiman ulkopuolella.

Pokka ei takkeja kaipaillut, mutta tuntui nauttivan nähdessään kerralla niin monta iiiihanaa whippettiä, joista joku uskaltautui jopa vähän leikkimään sen kanssa.