Pokka on ottanut itselleen tavoitteeksi ensi vuodelle suorittaa käyttäytymiskokeen (BH), kestävyyskokeen (AD) sekä alokasluokan TOKO:ssa (TK1) ja nyt pitäisi sitten tosissaan alkaa treenaamaan.

Tämän viikon pääharjoite on katsekontakti eri tilanteissa. Nakkipalkalla ollaan harjoiteltu kotona, lenkkien yhteydessä ulkona ja mm. jäähallissa Nuutin treenejä seuratessa eli kohtuullisen häiriönkin alaisena. Muutenkin ollaan panostettu häiriöihin totutteluun kaupunkikävelyillä, työpaikalla vierailemalla ja osallistumalla perheen aktiviteetteihin ilman lauman muiden koirien seuraa. Normaalissa arjessa ei maalla asuva koiruus juuri vastaantulijoita näe, saati pyöräilijöitä, hiihtäjiä, lastenrattaita, liikennevaloja tai ylipäätään muutakaan, mitä kaupungissa voi vastaan tulla. Siksipä joudummekin harjoittelemaan näitä arkipäiväisiä asioita ihan erikseen kaupunkiosiota varten.

Myös ohjaaja on ollut kokeilussa siltä osin, että toimiiko koira kuitenkin erilailla isännän kuin emännän ohjattavana ja toimiihan se, nimittäin paremmin isännän kanssa. Eri asia on sitten se, että saanko Ripan ylipuhuttua itse kokeeseen koiran kanssa...

Tässä on muutama kuva ensimmäisistä treeneistä Ripan kanssa, emäntä vaihteeksi paparazzin roolissa...

Tottiksen ohella Pokka on käynyt pari kertaa kokeilemassa, miten työskentely maalimiehen kanssa sujuu.

Taistelutahtoa koiralta ainakin löytyy ja kun on tuota kokoakin siunattu ihan kohtuullisesti, ei maalimiehelläkään pääse kylmä tulemaan.

www.youtube.com/watch

Ja treenien jälkeen jäähdytellään patoamalla...