Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin ja nyt olisi aika hieman muistella edellisen vuoden tapahtumia. Koirarintamalla vuosi 2010 oli aktiivinen.

Meillä vieraili whippetherra Oliver (NL, FI CH Spinneyhill Holly Berry) Hollannista puolen vuoden ajan. Oliverin kanssa tuli kierrettyä näyttelyitä enemmän kuin vuosiin ja saatiinhan sieltä se kaivattu SERTikin lopulta ennen Oliverin kotiinpaluuta matkamuistoksi. Oliver ahkeroi myös naisrintamalla ja sille jäi Suomeen kolme pentuetta (Tiger´s Chaos, Besties ja Nightvision kenneleihin), joten ihan hukkareissu ei vierailu siltäkään osin ollut.

Penturintamalla oli pienen tauon ja kovan yrittämisen jälkeen vihdoin pentue; Hymyn ja Oliverin Besties P-pennut, joista yksi uros muutti Saksaan, Hulda jäi sijoitukseen Sannalle ja Alex-poika on vielä kotosalla kasvamassa. Lisäksi meille kotiutui uusi tulokas Blondie (Collooney Blonde Bombshell) Pohjois-Irlannista. Pentujen kanssa on jo ehditty muutama näyttely käydä ja Alex on napannut ensimmäisestä ryhmävoiton ja toisesta BIS-sijoituksen, Blondiella ensimmäisestä VSP-pentu plakkarissa.

Vuonna 2010 suru-uutisia tuli ihan liikaa, kun kolme kasvattia jouduttiin lopettamaan aivan liian varhain; Ruuti vakavien käytösongelmien takia, Frank rankkojen epilepsiakohtausten toistuessa tiuhaan tahtiin ja Vipu sen jäätyä hevosen jalkoihin...

Kotirintamalla oli poikkeuksellinen vuosi, kun Ripan pitkän sairasloman ja leikkauksen takia moni arkinen rutiini meni uusiksi ja mm. talonlaajennus jäi vaiheeseen koko kesäksi. Nyt on kuitenkin jo palattu normaaliin arkeen eli eiköhän tässä pikkuhiljaa ala taas rakennushommatkin edistymään.

Alkaneelle vuodelle on suunnitelmia niin näyttely- kuin juoksurintamallakin, kun vihdoin meillä on ainakin yksi kisaikäinen koira Daami kotona ja loppukesästä toinen, kun Blondie ehtii siihen ikään. Möllimaastoissa käytiin vähän harjoittelemassa (Daami 12 kk, Alex 4,5 kk ja Blondie 5 kk) ja ohessa hieman kuvasatoa sieltä, kuvista kiitos Irene Vinhalle!

Daami näytti mallia, miten homma hoidetaan juosten oman sarjansa toiseksi. Hienosti on hallussa myös vieheen palauttaminen!


Blondien suoriutui myös hienosti ollen luokkansa paras ei-Tuulikello!


Koiranvaihto


Alexin tyylinäytettä

Tälle vuodelle on suunnitteilla myös Pokalle aktiviitettia koulutus- ja kilpailurintamalla sekä pari näyttelyä sen ohessa.

Ja tietysti pentusuunnitelmiakin on tehty; kevätpentue on odotettavissa Leialle heti kunhan sen juoksu vaan alkaisi. Sen lisäksi on suunnitteilla toinen pentue syksyllä lainanarttu-Tuikulle (Jagodas Gingembre), urosvalinta on vielä avoinna.