Lauantaina Hantta kävi hakutreeneissä tavalliseen tapaan. Treenit toteutettiin kolmessa tallatussa lohkossa ja koira toimi hyvin (isännän mukaan).

Sillä aikaa emäntä vietti Hämeenlinnassa seminaarissa kuuntelemassa luentoja aiheesta Tavoitteena toimiva käyttökoira. Opaskoirien jalostusohjelmaa amerikkalaisessa The Seeing Eye -laitoksessa esiteltiin ja heidän saavuttamiensa tulosten perusteella varsin oikeansuuntaista työtä ovat onnistuneet tekemään. Ihan kateeksi käy koiranjalostus, kun kaikki heidän kasvattamansa koirat ovat tutkittavissa, testattavissa ja jalostukseen valittavissa sekä määrällisestikin materiaali on niin suuri, että siitä on helppo karsia tarvittaessa rankemmallakin kädellä. Lisäksi heillä on käytössään hieno tietokoneohjelma, jonka avulla koirat ja niiden taustat tuloksineen, sairauksineen ja muine ominaisuuksineen on helposti hyödynnettävässä muodossa ja vertailtavissa. Seminaarin positiiviseen antiin voi myöskin laskea uudet, samanhenkiset tuttavuudet...

Sunnuntaina lauhan sään innoittamana lähdimme koko perheen voimin maastoon lenkille; lapset suksilla ja aikuiset lumikengillä. Anoppi riiseninsä kanssa tuli mukaan, joten kaikille koirille löytyi sopivaa leikkiseuraa ja illalla oli aika hiljaista, kun koirat olivat kanttuvei rankan lenkin jälkeen.