Perjantai-iltana käytiin Nillan kanssa testaamassa, kuinka Hantta jaksaa vetää 25-kiloista lasta pulkassa ja hyvinhän se sujui. Aiemmin ollaan harjoiteltu vetämistä autonrengas aisoihin kiinnitettynä, mikä osoittautui yllättävän raskaaksi renkaan painoon nähden. Pulkka puolestaan liukui kevyesti lumella ja vauhti kiihtyi siihen malliin, että emännän tuli hiki! Ensi kerralla älyänkin laittaa lenkkikamat niskaan enkä suinkaan toppahaalaria...

Ikävämpi uutinen eiliseltä on Finnillä äkäisenä puhjennut anaalirauhasen tulehdus. Kävimme eläinlääkärillä saamassa täsmälääkityksen ja kontrollikäynti on 10 pv:n kuurin jälkeen. Finni on toistaiseksi ainoa koiristamme, joka on kärsinyt tästä vaivasta ja tämä on sillä toinen kerta, kun näin käy. Kummallakaan kerralla ei ole ollut mitään edeltäviä oireita kuten takapään hinkkaamista lattiaan vaan hännän alle vaan ilmestyy äkkiä punainen ja turvonnut möykky, joka tällä kertaa ehti puhjeta ja tyhjentyä saman päivän aikana. No, eläinlääkärin mukaan parempi niin ettei tarvitse puhkaista.

Ronjan tottistreenit ovat keskittyneet istumiseen, paikallaoloon ja perusasennon harjoittelemiseen. Innostus on selvästi koiralla kasvanut, mikä näkyy malttamattomuutena palkkion suhteen. Seuraamisen jätämme nyt hautumaan ja odotamme sen osalta kevätkelejä sekä ulkoharjoituksia.