Ikävä uutinen tuli Kirkkonummen suunnalta; Ronjan ja Mojon tyttö Tuittu (B. Kanteletar) oli onnistunut kaivamaan isännän selkälääkkeet repusta työpäivän aikana ja syönyt niitä sillä seurauksella, että on ollut eilisestä alkaen eläinsairaalassa nesteytyksessä ja tarkkailussa. Tänään pentu oli jo kuulema pirteämpi, mutta jäi silti tarkkailuun vielä toiseksi yöksi. Huomenna tiedämme varmaan enemmän toipumisennusteesta, joten toivotaan parasta.

Valitettavasti koirat ja erityisesti pennut ovat kovin ovelia löytämään kaikkea sopimatonta suuhun pantavaa, mutta harvemmin sentään se koituu niille kohtalokkaaksi. Parin viime vuoden aikana olen kuullut kasvattieni syöneen mm. laatikollisen joulupöydän konvehteja folioineen päivineen, linnuille tarkoitettuja siemensekoituksia, myrkyllisiä sieniä, ihotautilääkkeitä sekä mitä erikoisempia ruoka-aineita ja pikkutavaroita, mutta selvinneen näistä ilman suurempia vahinkoja. Yleisimmin oireina on ollut väsymystä, kuolaamista, oksentelua ja/tai ripulia sekä erilaisiä allergiatyyppisiä kutinoita turvotuksen kera tai ilman. Mitään pitkäkestoisia jälkivaikutuksia akuutin myrkytyksen jäljiltä ei ole onneksi jäänyt näissä tapauksissa.

Ei voi muuta kuin jälleen kerran korostaa ennaltaehkäisyn merkitystä eli nostakaa kaikki kielletty ja myrkyllinen pois koiran ja lasten ulottuvilta!