Kasvatinomistajille toiveena, että kävisitte mittauttamassa yli 12 kk-ikäiset koiranne sopivan tilaisuuden tullen ja ilmoittaisitte tuloksen minulle. Whippet-Harrastajien sivuilta löytyy mittamieslista, josta voisi vaikka soittaa lähimmälle ja tiedustella seuraavan mittauksen ajankohtaa.

Omat jalostuskoirani olen myös silmäpeilauttanut ja toivoisin myös kasvattieni käyvän peilauttamassa silmänsä mahdollisten silmäsairauksin kartoittamiseksi. Toistaiseksi whippetien tilanne on todella hyvä, eikä sairaita ole löytynyt yksittäistapauksia lukuun ottamatta. Omalta eläinlääkäriasemalta saa varmasti tietoa lähimmästä silmätarkastuksia tekevästä eläinlääkäristä tai mahdollisuudesta joukkotarkastukseen. Ajat tuntuvat olevan aika kortilla näihin joukkotutkimuksiin, jotka ovat yleensä edullisempia kuin yksittäisen koiran peilaus.

Erikoisnäyttelyn yhteydessä useampi kasvatti antoi verinäytteen koirien geenitutkimusta varten, samoin omat "turistimme". Lisätietoa aiheesta löytyy alla olevasta linkistä.

http://www.koirangeenit.fi/