Kisojen lähestyessä työn alla on kaikki se, mikä on tähän asti jäänyt syystä tai toisesta vähemmälle harjoitukselle eli janatyöskentely, esineruutu ja hypyt. Jälkeä on pääasiassa harjoiteltu pellolla ja nyt on sitäkin siirretty lähemmäs kisaolosuhteita, siis metsään. Jälkiharjoituksia tehdään lähes joka päivä ja vähintään kerran viikkoon myös kokeneemman kisaajan valvovan silmän alla neuvoja ja ohjeita saaden. Ainakin työmotivaatio on koiralla lämpimistä keleistä huolimatta säilynyt korkeana = )

Pentuajalta peruja olevan jalkavaivan takia ei hyppyjä ole voitu harjoitella ja nyt jalan parannuttua on ollut aloitettava ihan alusta tämäkin asia. Kunnollisia hyppyesteitä ei omalla lähikentällämme edes ole, joten olemme käyneet satunnaisesti vierailulla paremmin varustelluilla kentillä.

Ilonaiheita on koiran kova into työskentelyyn ja huimasti viime vuodesta kehittynyt seuraaminen. Työtä on vielä tehtävä noutoliikkeen luovutusasennon kanssa sekä istumisasentoon yleensäkin kiinnitettävä enemmän huomiota.

744335.jpg