Tänään kävivät Ripa ja Hantta Lahdessa alokasjäljellä. Päivä alkoi heikosti, kun esineruutu meni nollille ajan loppuessa ennen esineen löytymistä. Viime kerrallahan esineruutu oli se parhaiten onnistunut ja todella nopeasti suoritettu, joten pettymys oli suuri. Toisaalta ehkä juuri edellisen kisan hyvä suoritus tuuditti siihen uskoon, että tätä ei tarvitsisi niin paljon harjoitellakaan..

Tottiskentällä suoritus oli parempi kuin Kellokisoissa koiran suoritettua hyppynoudon ja A-esteen (menomatkalla ja palasi hyppyesteen kautta), mutta muuten kokonaisuus oli niin vaisu, että siitä herui vain 60 pistettä eikä siis tulokseen ollut enää mahdollisuutta. Tässäkin kävi niin, että se osuus, mikä viimeksi tökki ja mitä eniten oli harjoiteltu, menikin sitten koetilanteessa parhaiten ja vastaavasti ne "varmat" liikkeet, joita ei sitten yhtä intensiivisesti työstetty ennen kisoja, tuottivat pettymyksen.

Jälkimetsästä koirakko nosti kaikki kuusi keppiä ja sai pisteitä 168; kahden pisteen vähennys tuli janatyöskentelystä, mikä olisi saanut olla reippaampaa. Yhteispisteet siis 228 ja tämähän tarkoittaa sitä, että mikäli tottis olisi yltänyt 70 pisteen rajaan, olisi maastopisteiden ansiosta irronnut se kaivattu koulutustunnuskin.

Uusin eväin koirakko jatkaa harjoituksia; seuraava kisahan on kolmen viikon päästä ja lajina tällä kertaa haku, sillä varauksella ettei Hantan juoksuaika ehdi alkaa ennen syyskuun puoliväliä.