Viikko sitten syntyneet Ronjan ja Elmon pennut kasvavat ja voivat tuhdisti. Mammalla on maitoa riittävästi ellei jopa liikaakin tälle katraalle, kun pennut ovat varsin pyöreitä palleroisia. Nyt on edessä helpoin ja hiljaisin viikko, kun emä hoitaa lapsensa vallan itsenäisesti eikä nillä ole vielä mitään odotuksia ulkomaailman suhteen. Silmien aukeamisen myötä tilanne muuttuu ensi viikolla.

Tänään päästin Hymyn pentuhuoneeseen eikä Ronja kummemmin siitä välittänyt, kun Hymy tajusi olla rauhallisesti ja riittävän etäällä pennuista. Selkeästi narttu, jolla on ollut omatkin pennut, ymmärtää mistä on kyse ja osaa käyttäytyä tilanteen edellyttämällä tavalla. Ei tulisi mieleenkään päästää Leiaa tai Hanttaa samaan huoneeseen, kun Leia selvästikin luulee näitä hänelle tarkoitetuiksi vinkuleluiksi tai välipalaksi ja Hantan mielestä hän taas olisi ainoa oikea lastenhoitaja ja muitten ei tarvitse sitten vaivautua!

Teimme iltapäivällä kunnon lenkin hiekkakuopalla ja koirat saivat juosta itsensä uuvuksiin. Samalla kokeilin Leialle ensimmäistä kertaa kuonokoppaa, joka näytti ärsyttävän siihen saakka kunnes laskin koiran vapaaksi; juostessahan kopasta ei ollut sitten mitään harmia.