No nyt voi sitten huokaista helpotuksesta, kun pentue on saatettu maailmaan. Edellisyönä lupaavasti käynnistynyt ponnistusvaihe ei sitten kuitenkaan tuottanut tulosta, liekö sitten johtunut siitä ensimmäisestä isoksi kasvaneesta pennusta, joka oli takaperin tulossa vai mistä, en tiedä. Joka tapauksessa päädyimme tuloksettoman ponnistelun seurauksena siihen, että eläinlääkäri leikkaa pennut ulos ennen kuin niille tai emolle käy huonosti, olihan astutuksesta kulunut jo 66 vuorokautta.

Leikkaus tehtiin eilen iltapäivällä ja samalla avauksella pyysin poistamaan Ronjalta myös kohdun, kun se oli muutenkin suunnitelmissa näiden kolmansien ja viimeisten pentujen jälkeen. Kaikki sujui vallan vauhdikkaasti ja kuusi pentua siellä oli, kaikki hengissä ja hyvissä voimissa; yksi kuulemma oli jopa meinannut pompata pöydältä alas saman tien ;  )

Pennut jakautuvat tasaisesti, kolme urosta ja kolme narttua. Kaksi mustaa, ensimmäiset Besties-mustikset siis, ovat uroksia ja kaikki loput ovat sinisävyisiä, joista on hieman vaikea tässä vaiheessa arvioida, että ovatko oikeasti sinisiä vaiko sinisävyisiä fawneja tai mahdollisesti raidallisia?? Edelliset siniset omat kasvattini syntyivät D-pentueeseen fawn-väristen lisäksi ja silloin ero väreissä oli helppo havaita. Mustien rinnalla nämä vaaleammat näyttävät ihan erilaisilta ja sävyerojakin niiden välillä on, että enpä sitten osaakaan vielä sanoa väreistä ihan varmaa.

Joka tapauksessa pääasia on, että mamma ja lapset voivat hyvin. Ronja on huolehtivainen emo eikä sen tekemisiä tarvitse pahemmin vahtia. Itse se vaikuttaa toipuneet leikkauksesta mainiosti, joten eiköhän tämä tästä lähde suotuisasti eteenpäin.

Suurkiitos kaikille kuluneen viikon aikana meitä auttaneille ja hengessä mukana olleille! Ihana huomata, että apua ja tukea löytyy hankalassa tilanteessa.

Vielä on huoli jäljellä Nuutin tilanteesta, kun poika on edelleen sairaalassa eikä toivottua edistystä ole tapahtunut. Onneksi kuitenkin pääsevät välillä käymään kotosalla ja tulivat eilen mukaan eläinlääkäriinkin..

Ronja had her litter (3 males and 3 females) yesterday. Two males are black and the rest of the gang is blue.