Pennuilla oli jännittävä juhannusaatto, kun käytimme ne yksi kerrallaan autoajelulla ja veimme ne Toinille (vieraalle ihmiselle) kylään nähdäksemme, kuinka ne suhtautuvat outoihin asioihin uudessa paikassa ilman sisarusten tai tuttujen ihmisten tukea. Kaikki autoilivat tyynen rauhallisesti ilman merkkiäkään pahoinvoinnista tms. Toini kirjoitti jokaisen pennun edesottamukset ylös, jotta niitä pystytään vertailemaan myös koirien toimintaan ja mahdolliseen luonnetestitulokseen sitten, kun ne ovat aikuisia.

Toinilla ne kohtasivat vieraan ison koiran, pääsivät tutustumaan uusiin leluihin, mm. patukkaan ja isoon nalleen sekä niille tarjottiin rättileikkiä. Rättileikeistä kiinnostuneimmat olivat Mustapekka ja Mustapippuri, nallen kanssa leikkivät eniten samat kaksi. Toisesta koirasta on eniten kiinnostunut Mainoskatko. Makupalaa Toini luonnehti itsenäiseksi, Mustapippuria toimeliaaksi, Mainoskatkoa rauhallisen maltilliseksi ja Mustapekkaa terveellä tavalla uteliaaksi.

Iltapäivällä Heidi ja Jari kävivät moikkaamassa Toroa (Mustapekka) ennen matkalle lähtöä. Kymmenen päivän reissun jälkeenhän Toro lähteekin heidän matkassaan kohti Jyväskylää.

Illalla oli tarkoitus käydä perheen kanssa moottoripyöräajelulla katsastamassa Nillan ensi viikon leiripaikka ja kokko, mutta sateen yllättäessä joiduimme tyytymään pieneen kierrokseen lähistöllä. Toivottavasti viikonlopun aikana päästään vähän pitemmällekin ajelulle, kun kerrankin ollaan koko perhe yhtä aikaa kotona. =  )