Kesäloman alkuun onnistuin tietysti saamaan kevyen kesäflunssan, joka ei kuitenkaan tunnu etenevän mihinkään suuntaan. Sääkin on vähän mitä sattuu, mutta muuten ei ole ollut valittamista ensimmäisissä vapaapäivissä. =  )

Pennuista:
Pentujen kanssa ollaan touhuttu koko perheen voimin. Eilen kävi myös Roopen kotiväki katsomassa Ropsun jälkikasvua ja tietysti sitä omaa pentuaan. Samalla saimme kunnon joukkueet kasaan Nuutin toivomaa futismatsia varten ja taisi siinä jokunen tovi vierähtää ja hiki pukata pintaan, kun pelasimme oikein porukalla.

Whippetin pennuista voisi arvella sen verran, että Leian ensimmäisestä astutuksesta on kulunut tasan neljä viikkoa ja kaikki merkit viittaavat siihen, että pentuja on tulossa. Leia on selvästi normaalia rauhallisempi, hellyydenkipeämpi ja nälkäisempi (!), jos se nyt yleensäkään on mahdollista, kun se on ahnein tuntemani whippet jo ihan muutenkin. Nyt se on nimittäin alkanut ihan itkemään ruoka-aikojen perään ettei vaan unohtuisi ilman...

Treenit:
Ronjan kanssa saimme keskiviikon treeneissä "kotiläksyksi" harjoitella seuraamista ihan pienillä liikkeillä vasemmalle ja oikealle sekä samalla tutkailla koiran toimintaa. Päivittäin olemme tehneet lyhyitä harjoituksia oikean seuraamispaikan löytämiseksi sekä opetelleen hyppyä. Itse hyppääminenhän on koiralle mieluisaa, mutta ongelma on lähinnä koiran ohjaaminen itsenäiseen suoritukseen. Jos minulla on makupala kädessä, niin koira ei malta katsoa eteensä vaan seuraa vaan makupalakättä, jolloin hyppy toteutetaan aika holtittomasti. Pitäisi varmaan kokeilla palkan (pallon tai makkaran) heittämistä esteen yli ennen koiraa, mutta siinä on sitten vaikea perua palkkaa, jos suoritus ei olekaan toivotun kaltainen. No, maanantaina on ilmeisesti seuraava treeni porukan kanssa, joten eiköhän sieltä löydy lisää vinkkejä harjoitteluun.

Uutta kotia vailla:
Kolmevuotias whippeturos etsii uutta kotia, kun se ei enää tule toimeen samassa perheessä asuvan toisen uroksen kanssa. Tämä koiruus on energinen sekä whippetiksi aika dominoiva, joten parhaiten se soveltuisi kokeneelle ja aktiiviselle/liikunnalliselle ihmiselle, jolla ei ole muita koiria eikä mielellään ainakaan pieniä lapsia. Tarkempia tietoja koirasta sekä omistajan yhteystiedot, p. 040 753 1779/Mari.