Nelikko on viihtynyt pihalla kaiken päivää lasten ja muiden koirien kanssa. Reviiri laajenee päivittäin, mutta vielä on jäljellä paljon tutkimatonta aluetta pihapiirissä, joka siis on kokonaan aidattu.

1651374.jpg
Tässä ollaan jo piharakennuksen nurkalla

1651356.jpg
Makupala tutustuu äiskän harjoitusesteeseen ja velipoika Mainoskatko yrittää houkutella siskoa mielummin leikkimään kanssaan

1651360.jpg
Makupala nimensä mukaisesti maistelee kaikkea, myös Nuutin lippalakin reunaa

1651364.jpg
Mustapekka yrittää vetää pyöräkatoksen pressua

1651379.jpg
Mustapippuri näyttää vaihteeksi söpöltä ja istuu hiljaa paikoillaan; yleensä sitä ei juuri näe vaan paremminkin tuntee; tämä kakara nimittäin roikkuu kaikkein todennäköisimmin lahkeessa!

Hantan ja Ronjan kanssa on käyty jo ensimmäistä kertaa tottistreeneissä (Hantalle siis ensimmäinen kerta pentujen jälkeen treeneissä kotipihan ulkopuolella) tänä kesänä. Hanttikselle on myös tehty yksi jälki kahdella kepillä ja tarkoituksena on jatkaa jäljen palauttelua näin ensi alkuun, kun tuo maavara on tällä hetkellä aika matala hakumetsiä ajatellen. Koirallahan olisi hirveä hinku työskennellä, mutta maitoa valuu yli äyräitten, mikä ei lainkaan helpota olemista eikä varsinkaan liikkumista. Normaalit päivittäiset lenkit tehdään kuitenkin mamman kanssa ja perustreenit ihan kotipihassa maitobaarin sulkeutumista odotellessa.

Ronjalle aletaan vähitellen rakentamaan liikkeitä tokoa varten, tavoitteena ensimmäinen alokasluokan koe vielä ennen talven tuloa. Kokonaan opettelematta on vielä seisominen ja hyppy; muut liikkeethän ovat tuttuja jo BH-kokeen kautta. Kentällä otettiin paikallaolo toisen koiran suorituksen aikana sekä muutama luoksetulo. Haasteena on saada koira tulemaan tarpeeksi lähelle ohjaajaa, vauhtiahan suorituksessa kyllä on. Seuraavan viikon aikana hiotaan luoksetuloa ja lähinnä sitä loppuasentoa mahdollisimman lähelle sekä opetellaan hyppy (onneksi on se oma este pihalla, niin pääsee päivittäin treenaamaan).