Sunnuntaina Kartanon maastoissa oli juoksemassa normaalikokoisissa uroksissa Ruuti ja Usko, jotka molemmat pääsivät finaaliin. Ruutin pari häiriköi alkuerässä ja diskattiin, mutta onneksi Ruuti ei itse polttanut päreitään vaan juoksi hienosti loppuun asti häiriköinnistä huolimatta. Lopullinen sijoitus Ruutille 7. SA ja pisteitä 469.

Usko pääsi viimeisenä koirana finaaliin, mutta selvitti silti tiensä kymmenenneksi ja sai SA:n, mutta loukkasi samalla lievästi jalkansa. Toivotaan Uskolle pikaista paranemista.

Hymyn poika Ryppy oli ensimmäisissä maastokisoissaan ja juoksikin todellan hienosti. Alkuerässä sen arpaonni osui viimeiseen lähtöön ilman paria, mutta finaalipaikka tuli silti ja tuloksena isojen poikien kolmas sija ja SA!  Hieno saavutus ensikertalaiselta. Viime vuonna samoissa kisoissa Hymyn tyttö Vappu palkittiin parhaana näyttelylinjaisena, kun se nappasi sertin Uskon nenän edestä...

Kisoissa näimme myös paikalle Kokkolasta asti kasvattajansa mukana saapuneen Ronjan siskonpojan Benkun, joka hurmasi reippaalla luonteellaan ja linjakkaalla ulkomuodollaan monet paikallaolijat. Benkku etsii harrastavaa sijoitus/osaomistuskotia, mutta jostain syystä kaikki koiraa vailla olevat tuntuvat haluavan nartun. Tässä olisi kuitenkin tarjolla puolivuotias, ulkomuodoltaan lupaava (ja mitkä liikkeet!), sopivankokoinen ja kaikin puolin hurmaava whippetpoika, jos vain löytyisi se Benkulle sopiva omistaja, mielellään pääkaupunkiseudulta tai Kokkolan lähistöltä.