Porvoon näyttelyssä 13.9.2009 tuloksena Pitalle junioriluokasta EH3 tiukalta tuomarilta (Bo Wiberg) ja Pokka oli puolestaan ROP-pentu, tuomarina corsoilla italialainen Guido Vandoni.

Viikon ikävä uutinen ja suurin pettymys  tuli Mintun (B. Lemmikki) taholta, kun eläinlääkäri löysi rutiinikuuntelussa siltä sydämestä sivuäänen. Mintun jalostuskäyttö saa siis jäädä väliin, mutta onneksi eläinlääkäri oli sitä mieltä, että itse koiraa tämä vika ei tule haittamaan.

Tänään on ollut tapahtumarikas päivä, jonka aloitti Leia käymällä Orimattilassa luonnetestissä, tuomareina Jorma Lankinen ja Sami Heikkilä. Leia suoriutui testistä odotetulla tavalla  ja keräsi yhteispisteitä 159, osa-alueet seuraavalla tavalla:

Toimintakyky kohtuullinen +1
Terävyys kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +3
Puolustushalu kohtuullinen, hillitty +3
Taisteluhalu kohtuullinen +2
Hermorakenne hieman rauhaton +1
Temperamentti kohtuullisen vilkas +2
Kovuus hieman pehmeä +1
Luoksepäästävyys hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin +3
Laukauspelottomuus laukausvarma +++

Kartanolta kuului iloinen tulosuutinen, että Vapun tulevan pentueen isä Usko on juossut neljännen käyttövalioaikansa, joten ratavalion arvo alkaa jo olemaan aika lähellä.

Ja sokerina pohjalla on Hymyn onnistunut vierailu Taisto-sulhon luona  eli pentuja voisi odotella yhdeksän kuukauden päästä.

Shortly in English:

Pita got VG3 from a strict judge, Bo Wiberg in junior class last weekend and Pokka was BOB puppy, judge Guido Vandoni from Italy.

A heart murmur was found in a routine chech from Besties Lemmikki. Luckily it won´t have any affect on her life but of course she will not be bred from.

Leia (a mother of N litter) was temperament tested with a good result of 159 points.

Usko, the sire of our next litter got his 4th racing CAC and needs only one more to became a racing CH.

Hymy was mated to Taisto today.